Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Acupunctuur Arnhem

De naam acupunctuur is afgeleid van de woorden acus, wat naald betekent en punctura, wat steken betekent. Het is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en men schat dat het rond 3000 v.Chr. is ontstaan. Andere onderdelen van de TCG zijn: kruidentherapie, Tui Na (meridiaan massage), Qi Qong. Acupunctuur richt zich op de energie die door ons lichaam stroomt (ofwel onze levensenergie). De energie circuleert via 12 hoofdmeridianen waarvan elk verbonden is met een (of meer) intern organen.

In de acupunctuur wordt gesteld dat de energie, die onze lichaam nodig heeft om te functioneren, in de organen wordt geproduceerd. Via deze meridianen wordt de energie door het hele lichaam verspreid.

Als de organen hun werk niet goed doen kan er een tekort aan energie ontstaan. Ook kan er een stuwing optreden, een teveel aan energie dus, als er een blokkade is in het verloop van de meridiaan.

Allerlei oorzaken (ziekten ook) kunnen het energie stroom verstoren en uit balans brengen. Dit uit zich in eerste instantie door het optreden van symptomen.

Zodra het energie verloop wordt verstoord, kun je via bepaalde (acupunctuur)punten, die meestal op de meridianen liggen, het probleem proberen op te lossen. Een acupuncturist doet dat door in deze acupunctuurpunten hele dunne naalden te plaatsen of door deze punten te verwarmen. De naalden worden gebruikt om de stroom van de energie te herstellen.