Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Chinese kruiden therapie Arnhem

De Chinese kruidentherapie is een van de behandelmethoden van TCG. Hier worden natuurlijke producten - meestal planten, maar ook van dierlijke en minerale oorsprong - gebruikt om het lichaam te versterken en te ondersteunen en het verbroken evenwicht te herstellen. 

De medicinale kruiden zijn millennia lang onderzocht en geclassificeerd door verschillende dokters en wetenschappers volgens vastgestelde criteria - energetica, smaak, orgaansystemen en meridianen, waar op het kruid gericht is, en werking. Een oude Chinese legende vertelt het verhaal van Shennong, de legendarische Yan Keizer van de Drie Keizers en de Vijf Sovereigns, die heeft honderdtallen van kruiden geproefd om mensen te helpen de genezingskrachten van de planten te ontdekken en gebruiken.

Op basis van een volgens de methoden van TCG gesteld diagnose wordt een behandelstrategie bepaald en een kruidenformule samengesteld. In de formule zijn de kruiden op een specifieke manier gecombineerd zodat deze goed gebalanceerd is. Omdat de formules op maat zijn gemaakt voor elke patiënt en zijn specifieke klachten, hebben ze een effectieve werking en geen ongewenste bijwerkingen. Daarom zijn ze veilig te gebruiken door patiënten van elke leeftijd en ook door kleine kinderen, zwangere vrouwen en borstvoedende moeders.

In onze praktijk worden kruidengranulaten (poeders of samengeperst tot tabletten) en druppels gebruikt, die te verkrijgen zijn in natuurapotheken, gecertificeerd volgens de Europese normen en eisen.