Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Chinese geneeswijze Arnhem

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een geneeskundig systeem dat al enkele duizenden jaren oud is. TCG heeft een eigen filosofie, theorie en praktische behandelmethoden die al millennia doorontwikkeld en bewezen zijn.

TCG omvat een eigen systeem van diagnostiek (pols- en tongdiagnose, gesprek, observering en palpatie) en verschillende therapievormen. De meest bekende in het westen is de acupunctuur; daarnaast wordt gebruikgemaakt van Chinese kruidentherapie (ofwel fytotherapie), Tui-Na (massage), Tai Chi Chuan (bewegingsoefeningen) en Qi Gong (ademhalingsoefeningen).

Het hoofddoel van TCG is om het evenwicht te herstellen. Elke ziekte betekent een verbroken balans, die enkel bestaat doordat het pathogeen (intern of extern) te sterk is en/of het lichaam te zwak. De beste dokter is degene die dit onevenwicht zo vroeg mogelijk ontdekt en met zo min mogelijk interventie herstelt. Dit maakt TCG sterk gericht op preventie.

TCG is ook een holistisch genezingssysteem. De mens wordt altijd behandeld als een geheel. Het lichaam is een eenheid van orgaansystemen, die sterk met elkaar verbonden zijn, en de geestelijke aspecten van de mens - geest, emoties, mentale kwaliteiten - zijn in het lichaam geworteld. Daarom is de diagnose in TCG zeer individueel en gedetailleerd, de behandeling - op maat gemaakt en effectief, en de genezing - alomvattend. 

In acupunctuurpraktijk Assan worden acupunctuur, Chinese kruidentherapie en Qi-Gong uitgeoefend.