Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Stressmanagement en acupunctuur

Aan drukte ontkomen we niet in onze dagelijkse leven. Het kan op zich ook geen kwaad. Het is ons onvermogen om de drukte te verwerken en te ombuigen naar drijfkracht dat tot problemen leidt. Dit noemen wij stress – het kwade gezicht van de drukte.

De statistiek houdt stress verantwoordelijk voor ruim 20% van het ziekteverzuim! Bij langdurig verzuim is dit zelfs 80% van de gevallen! En dit is alleen maar de officiële statistiek zonder rekening te houden met de drukte thuis, op de straat, in de winkel enz. 

Het idee

Ieder mens heeft een eigen, optimale levens- en werkritme. Niet te snel, niet te hard – een gebalanceerde, optimale ritme.

Afhankelijk van verschillende factoren is de storing van deze ritme te ervaren als inadequate reacties, verkeerde beslissingen, verstoorde concentratie en aanzienlijk verzwakt stress verwerkingsvermogen.

Het gevolg - slechte en trage uitvoering van de werkzaamheden, vermoeidheid, uitputting, zwakke weerstand,irritatie, slecht slapen, frequente gezondheidsproblemen, depressie, burn-out  enz.

Na een korte acupunctuur sessie valt alles op zijn plaats - helder en relaxt denken, prima overzicht en een nieuw ontspannen energie in mijn lichaam. Zo heb ik mijzelf al jaren niet gevoeld.
De oplossing

Een periodieke preventieve “fine-tuning” van lichaam en geest zorgt voor het herstellen van de optimale levens- en werkritme.

Hoe? Stress Relief Behandeling in 20 minuten.

De behandeling is een eigen, unieke methode ontwikkeld door Acupunctuurpraktijk Assan zelf. Hiervoor is als basis eigen jarenlange ervaring in stress management gebruikt.

Wij maken gebruik van een minimaal aantal acupunctuur punten. Met dunne naalden die nagenoeg pijnloos te plaatsen zijn, brengen we lichaam en geest in balans. Afhankelijk van de individuele conditie worden aanpassingen in de vaste protocol gebracht om de behandeling nog effectiever te maken.

Het resultaat

De optimale leef- en werkritme is hersteld, maar… blijft vooral onverstoord.

De Stress Relief Behandeling in 20 minuten…

  • zorgt voor betere omgang met de drukte.
  • leidt tot betere concentratie, alertheid en flexibiliteit.
  • voorkomt stressgerelateerde klachten – hoofdpijn, slapeloosheid, irritatie, vermoeidheid, moeite met ademhalen of slikken (brok in de keel), pijn op de borst door stress, maagpijn, spanningshoofdpijn of migraine, laag libido, erectiestoornissen enz.
  • versterkt het immuunsysteem.
  • leidt tot lager ziekteverzuim.
  • verbetert de prestaties op school, op het werk.
  • bevordert een gezonde leefstijl.
  • geeft u de ruimte om volop te genieten van uw leven en werk.

Wekelijkse acupunctuur behandeling werkt optimaal en levert de beste resultaten op, maar ook soms enkele sessies helpen om bv. de examenstress of sollicitatiestress te overwinnen.

Stel uw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek tijdens de inloopmiddagen op vrijdag. Wij staan u graag te woord!