Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.Stoppen met rokenHoe vaak hebben we niet gelezen over de schadelijke consequenties van roken? Iedereen weet wat de voordelen zijn van een rookvrij leven. Informatie en motivatie ontbreken dus niet. Elke dag nemen mensen de beslissing om definitief met deze gewoonte te stoppen.

Dit is de belangrijkste eerste stap.

Toch is het vaak moeilijk om dit proces door te zetten. Na de euforie van de goede keuze komen de ontwenningsverschijnselen en dan begint het echte werk. Slapeloosheid, irritatie, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen en andere problemen komen als resultaat van de onbevredigde nicotinebehoefte. Vooral de eerste drie weken zijn het moeilijkst.

Stoppen met roken is helemaal niet moeilijk, ik heb het al honderd keer gedaan.

Mark Twain

Acupunctuur is bijzonder geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, zodat volhouden gemakkelijker is. Zoals vele andere verslavingen heeft de nicotineverslaving twee aspecten: de lichamelijke nicotinebehoefte en de geestelijke afhankelijkheid. Daarom zijn de methodes die zowel op het lichaam als de geest werken, het meest succesvol. De genezingswijze van acupunctuur is holistisch. De acupuncturist zal dus aan beide aspecten aandacht besteden en advies geven hoe het leven zonder nicotine makkelijker kan zijn.

Gemiddeld zijn zo'n drie behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om te stoppen met roken. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist een of meerdere naalden op specifieke punten op het lichaam of op het oor. 

De effecten van de behandeling zijn: de eigen wilskracht wordt sterker, de ontwenningsverschijnselen worden minder en de perceptie van de tabaksmaak wordt sterk veranderd. Vaak kan de acupuncturist ter ondersteuning nog een kruidenmiddel voorschrijven. Na elke behandeling bouwt de vitaliteit snel op en voelen mensen zich energieker dan ooit.


Stel uw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek tijdens de inloopmiddagen op vrijdag. Wij staan u graag te woord!