Acupunctuurpraktijk Assan

Een familiepraktijk voor uw gezin.

Watvoor acupunctuur an Chinese kruiden?

Chinese geneeswijzen zijn voor zowel geestelijke als lichamelijke problemen effectief inzetbaar. Ook vage en onverklaarde klachten zijn te behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden.

De onderstaande klachten zijn alleen een kleine deel van de klachtenlijst, gepubliceerd in 2003 door de World Health Organization (WHO) van de Verenigde Naties, die volgens hen een goede indicatie geeft van de klachtenbeelden die goed reageren op behandeling met acupunctuur en traditionele Chinese kruidentherapie.

Hoofd

Hoofdpijn, migraine, spanningshoohfpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld: Meniere), zwaar gevoel in het hoofd.

KNO

Oorpijn, oorontsteking, oorsuizen (tinnitus), bepaalde gevallen van doofheid.

Heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel.

Verkoudheid, allergische verkoudheid, hooikoorts, hoest, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie.

Allergieën

Allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis.

Borstkas

Spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, angina pectoris, opgezette/pijnlijke flanken.

Spijsvertering

Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen/opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie.

Mentale stoornissen

Slaapstoornissen, veel dromen, nachtelijke angsten/paniekaanvallen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, epilepsie, dwangmatig huilen/lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burn-out.

Verslavingen

Rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving.

Stel uw vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek tijdens de inloopmiddagen op vrijdag. Wij staan u graag te woord!