Acupunctuur en Chinese kruiden bij onvervulde kinderwens


Voor ons is onze vruchtbaarheid vanzelfsprekend totdat we geconfronteerd worden met vruchtbaarheidsproblemen.

Volgens de statistieken heeft een op zes koppels in Nederland te maken met primaire of secondaire onvruchtbaarheid. Dat wil zeggen dat een op zes koppels moet langer dan één jaar proberen om zwanger te worden en soms ook na deze periode lukt het nog altijd niet.

De oorzaken van onvruchtbaarheid kunnen zowel bij de vrouw als de man gevonden worden, en vaak bij beide partners. Bij een deel van de onvruchtbare paren blijft de oorzaak onbekend (onverklaarbare ofwel idiopathische onvruchtbaarheid).

Belangrijke factoren die, naast eventuele medische problemen, een rol spelen bij onze vruchtbaarheid zijn o.a. gewicht (overgewicht of juist ondergewicht), beweging (te veel sporten of helemaal geen beweging), slaappatroon, overwerk, dieet, bewust of onbewust gebruik van te veel chemische stoffen, en leeftijd.

Een andere heel belangrijke factor is stress. We plannen bijna alles – scholing, carrière… We plannen zelfs de kinderen! We plannen ons hele leven. Dit legt extra stress op ons lichaam en geest, en stress is bepaald geen vriend van onze vruchtbaarheid.

Acupunctuur en Chinese kruiden voor vruchtbaarheid

Al sinds het begin van zijn geschiedenis focust de Traditionele Chinese geneeskunde onder andere op het verbeteren en verlengen van de vruchtbaarheid, zowel bij de vrouw als de man. Kruidenformules ter bevordering van de vruchtbaarheid, zoals beschreven in de klassieke Chinese teksten, worden nog steeds succesvol toegepast om koppels te helpen bij het vervullen van hun kinderwens.

Hoe verbeteren acupunctuur en Chinese kruiden uw vruchtbaarheid?

De eerste stap is de stress in uw lichaam verminderen en uw stressbestendigheid verhogen. Zo hebben de onvermijdelijke alledaagse prikkels minder schadelijk effect op uw lichaam en, natuurlijk, op uw vruchtbaarheid. Hiervoor is acupunctuur zeer snel en effectief. Bij sommige koppels is alleen deze stap al genoeg om tot het gewenste resultaat te komen.

Meld u aan voor een vrijblijvend gesprek

Heeft u vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op op nummer 0628412766 en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

We staan u graag persoonlijk te woord!

De Chinese kruiden ondersteunen en versterken uw lichaamslevensenergie en de levensessentie die bij de conceptie aan de kinderen doorgegeven wordt. Fysiologisch gezien beïnvloeden de kruiden de kwaliteit van de eicellen en de zaadcellen en helpen ze het soepele verloop van het miraculeuze proces van bevruchting naar zwangerschap en geboorte. Daarbij krijgt u een passend voedingsadvies: voeding, als minder krachtige, maar wel lekkerdere variant van de kruiden, versterkt het effect van de medicinale kruiden.

Op deze manier wordt u ontspannen, gezonder en sterk. Dit verhoogt uw vruchtbaarheid en brengt regelmaat in de lichaamsfuncties zodat de ovulatie voorspelbaar is en de vruchtbare dagen gemakkelijker te berekenen zijn.

Hoe gezonder beide partners, hoe groter de kans op een goede zwangerschap en een gezond kind! (↑)