In verband met een onregelmatige cyclus en een kinderwens, ben ik op aanraden van een gynaecoloog in het ziekenhuis begonnen met hormonen. Dit met als doel de cyclus en eisprong op te wekken. Tijdens het gebruik van deze hormonen voelde ik mij moe, depressief, futloos en had ik erg last van menstruatie gerelateerde klachten.

Ik sprak hierover met een goede vriendin en zij adviseerde mij om een afspraak te maken met de praktijk van Rostislava en Idjiral Assan in Arnhem. Zij had immers goede ervaringen (een sucsesvolle IVF en later een spontane zwangerschap).

Het is een kwetsbaar onderwerp om over te hebben. Bij het intake gesprek die ik met beide had zorgde zij voor een warm en veilige omgeving. Hierdoor voelde ik me op mijn gemak. Het advies van Rostislava luide om te stoppen met de hormonen en mijn lichaam de kans te geven tot rust te laten komen, zodat het daarna in staat kan zijn om het zelf te regelen. Hierbij heeft zij kruiden samengesteld die de nodige rust, herstel en warmte brachten die mijn lichaam nodig had.

Ik was direct gestopt met de hormonen en had een paar weken later mijn eerste cyclus. Na de eerste cyclus gehad te hebben en het tijd werd voor de volgende, had ik wel last van menstruatieklachten, maar de menstruatie bleef uit. Dit baarde me zorgen en vertelde dit aan Rostislava. Zij vroeg door naar mijn klachten, voelde aan mijn pols en zei “Doe morgen maar voor de zekerheid een zwangerschapstest.” 

De dag erop deed ik dat en tot grote verbazing bleek ik in blijde verwachting te zijn. Op basis van mijn polsslag had Rostislava en Idjeral dit al vastgesteld.

Mijn lichaam heeft het met behulp van de kruiden op eigen kracht kunnen doen. En dat ik al zo snel in verwachting raakte, verbaasde ons allen.

Tijdens mijn zwangerschap, ben ik op consult gebleven. Na de geboorte van onze gezonde, prachtige dochter, heeft zij kruiden samengesteld die ook tijdens het geven van borstvoeding zeer ondersteunend geweest.

Inmiddels gaat het al veel beter met mijn cyclus. De kruiden en adviezen van Rostislava helpen mij om lichaam en geest in evenwicht te houden. Zij geeft op een ongedwongen, deskundige wijze, heilzaam en helpend advies.

Ik ben Rostislava en Idjeral erg dankbaar voor hun goed zorgen.  (↑)