Al zolang ik mij kan herinneren heb ik last van hevige migraine aanvallen. Minimaal 1 keer in de week en deze kan een paar dagen aanhouden.

Via een neuroloog in het ziekenhuis heb ik verschillende medicijnen uit mogen proberen. Om de aanvallen te voorkomen, maar ook om ze te stillen met sterke pijnstilling.

Het is fijn dat het kan, maar dat neemt de oorzaak natuurlijk niet weg. Mijn kinderwens had ook zeer te lijden onder de migraine aanvallen. Hoe kon ik nou een kind voldragen in combinatie met de medicatie. Dat was onmogelijk en zeer onverantwoord.

Na een online speurtocht naar een oplossing kwam ik uit bij de acupunctuur praktijk van de familie Assan in Arnhem. Na een intake werd al snel duidelijk dat mijn lichaam een hoop tekorten had aan onder andere vitaminen en mineralen. Ik kreeg kruiden voorgeschreven die ik elke dag moest innemen.

In de tussentijd kreeg ik acupunctuur behandelingen van Idjeral.

Mijn lichaam stond strak van de spanning. Dit gevoel was voor mij normaal geworden. Maar na een aantal behandelingen begon ik te voelen hoe ontspanning kon zijn.

De enorme spanning in mijn lijf was niet alleen een van de redenen van mijn migraine, het had ook zijn weerslag op mijn vruchtbaarheid. De Blokkades werden beetje bij beetje doorbroken in mijn lijf.

Tot mijn grote vreugde raakte ik in verwachting. Al snel werd ik geconfronteerd met het feit dat ik geheel zonder enige medicatie door de zwangerschap heen moest komen. Naast de enorme blijdschap, zag ik hier erg tegenop. Een aanval is zeer pijnlijk. Bij het idee dat ik geen enkele pijnstilling mocht, zakte de moed mij in de schoenen. Idjeral was blij verrast met het nieuws en had er alle vertrouwen in.

Door de voorafgaande behandelingen was de frequentie van de migraine al flink afgenomen. In de negen maanden die volgden ben ik fantastisch begeleid. Ik ben mijn mijn zwangerschap vrijwel aanval loos doorgekomen.

Mijn complimenten voor deze warme, toegewijde en kundige mensen!

Eeuwige dank,
Jenny. 32 jaar  (↑)